16 Şubat 2009 Pazartesi

İbrahim Saraçoğlu:"Tip numarası düşük olan unları kullanmayın"


Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu HABERTÜRK televizyonunda Saba Tümerle bu gece programında konuşuyor. İşte Saraçoğlu'nun sözleri:

"İnsanlar süpermarkete gidip tip numarasına bakmadan un alıyorlar. Halbuki onun tip numarasına baksalar kendileri için sağlıklı unu alabilirler. Tip numarası 405 veya 500-550-600-800 , 1700 e kadar çıkıyor. Mesela Tip dediğimiz zaman ne anlayacağız? 100gr. unu laboratuvarda yakarsınız ve 405 miligram mineral elde edersiniz. Gluten bakımından da en yüksek olan bu undur. Dolayısıyla tip numaraları düşük olan unları kullanmanız çölyak hastalığı için tetikleyici olabilir. Tip numarası düşük unlar daha çabuk pişer. Fırınların bu unları tercih etme sebeplerinden biri budur. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler...
Yorumunuz kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.