6 Şubat 2009 Cuma

Maranki'den Öksürük İçin Turp ve Bal

Bir televizyon programına katılan Ahmet Maranki kuru öksürük için turp ve bal ile hazırladığı kürü açıkladı. Kürü her gün yeniden taze hazırlamak gerekiyor. Kullanım süresi 7 gün. Kullanılan balın hakiki bal olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor Ahmet Maranki.

Malzemeler:
1 adet turp
1 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı:
Turpun üst kısmını içine bir tatlı kaşığı bal konulacak şekilde oyun. Sapının olduğu alt kısmı kesin. Oyduğunuz yere bir tatlı kaşığı balı akıtın ve kestiğiniz kısım alta gelecek şekilde bardağa oturtun. Sabaha kadar suyunun süzülmesini bekletin. Çıkan suyu her sabah 7 gün boyunca için.

Şifa olur inşaallah...

1 yorum:

  1. vallaha bu ebemin ilacı yav biz bu kürü yıllar öncesi kullanırdık bu kürü kimseye mal etmeyiniz bu yıllardır anadolu köylerinde kullanılan kür

    YanıtlaSil

Teşekkürler...
Yorumunuz kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.