21 Mart 2009 Cumartesi

Atkestanesi




Önerilen hastalıklar: İltihap kurutucı etkisi vardır. Vücudun tğm orgablarında meydana glen iltihapları kurutur. Kılcal damarların çatlamasını ve kanamasını iyileştiriri, iç kanamalarda da etkilidir. Bacaklrda meydana gelen varisler ve basur için uygulanabilir. Öksürüğe faydası vardır. Göğsü yumuşsatır. Kestaneler parçalanıp kaynatılır ve bal ile tatlandırılıp içilmeye devam edilirse, soğuk algınlığına ve nefes darlığına iyi gelir. Hazımsızlığı önler, kan dolaşımını güçlendirir, atardamar iltihaplarını giderir.

Kullanım şekli ve dozu: Günde sadece iki çay bardağı içilirse, ishalı keser. Yemeklerden yarıms aat önce birer bardak su ile birer çay kaşığı yutulmaya devam edilirse kanlı basura fayda verir. Prostat için, kestaneler haşlanır, günde 5 adet yenir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

6 yorum:

  1. sayın maranki hocam
    3 yıldır glokom hastasıyım.ilaçlarımı düzenli kullansamda göz tansiyonum dönem dönem çok yükseliyor ve çok ağrılarım oluyor.
    nette daha önce glokom hastalığına bir meyvenin iyi geldiğini okumuştum fakat o an not alamadım.eğer gerçekten böyle bir meyve yada bitkilerden faydalanabileceğim bir öneriniz varsa göz tansiyonunu düşürmek için çok sevinirim.şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. sayın hocam bende kılcal damar çatlaması var yüzümde olduğu için çirkin görünüyor kocaman leke gibi lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
  3. hocam benim bacaklarımda varisler var ve bunlar örümcek ağı gibi görünümü çok çirkin .üstelik yanma yapıyor.doktorlar varis çorabı önerdiler sonuç alamadım.kitabınızda okuduğum at kestanesini denedim,aç karına bir çay kaşığı içtim devamını getiremedim çünkü istifra etmekten canım çıktı ne yapabilirim? tşkrlr.
    meliş

    YanıtlaSil
  4. iyi akşamlar; burnumdaki kemiği aldırdıktan sonra doktorun burnumu sıkması sonucu kılcal damar çatlaması oluştu.Şu ana kadar tüm bitki uzmanlarının verdiği tarifleri denedim fakat burnumun daha çok kızarmasına ve kılcal damar çatlamasına neden oldu.At kestanesi yağınıda denedim ama bir faydasını görmedim,bu konuda sizden yardım istiyorum, şimdiden Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. sayın hocam bende toplar damar varisi var ne yapmamı önerirsiniz bana bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim baya rahatsızlık veriyor şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. mrb hocam benim göz çevremde cok derın kırışıklarım var at kestanesı yagınımı kullanmam gerekıyor yardımcı olurmusunuz.sagolun

    YanıtlaSil

Teşekkürler...
Yorumunuz kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.