22 Mart 2009 Pazar

Aynı Safa Otu



Önerilen hastalıklar: İltihap çözücü, antibakteriyel, yara ve mantar hastalıklarını iyileştirici safra salgılarını arttırıcı özellikleri vardır. Krampları çözer, lenf sistemini temizler, adet kanamalarını arttırır. Enfeksiyondan kaynaklanan tüm yüzeysel iltihaplanmalara karşı kullanılabilir. Vücuda kuvvet veriri iştah açıcıdır, sindirimi kolaylaştırır. Tansiyonu düşürür. Bütün yaralara, kanamalara, eziklere, yanıklara ve haşlanmalara, güneş yanığına, zor iyileşen yaralara karşı kullanılır. Kansere ve kanser türü çıbanlara karşı kullanılan bitkilerdendir.

Kullanım şekli ve dozu:
Çiçekler ve yerüstü kısımları yaz başından son baharın başlarına kadar toplanır, gölge bir yerde titizlikle kurutulur. Yaprakları ince ince kıyılarak çiçek yaprakları ile karıştırılır. 1-2 tatlı kaşığı alınıp 1 bardak kaynar suda 10-15 dakika süreyle demlenir. Bu karışımdan günde 3 defa birer bardak içilir. Bitkinin taze sıkılmış öz suyu deri kanserinde başarıyla kullanılmaktadır.

Aynı Safa Otu yağı: 1 litre zeytinyağının içine 10 veya daha fazla çiçek konur, güneşte 3 hafta bekletilir, her gün çalkalanır. Elde edilen bu yağ, içten ve dıştan her türlü rahatsızlıklara masaj yapılarak kullanılır. Kanser, yara bere, egzama ve her türlü cilt hastalıklarına iyi gelir.


Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler...
Yorumunuz kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.