11 Nisan 2009 Cumartesi

Karabiber hakkında Ahmet Maranki'nin kaleminden...





Önerilen hastalıklar: Ateş düşürücü etkisi önemlidir. İştah açıp, hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsaklardaki mikropları öldürür. Gazı söktürüp, gaz birikmesine engel olur. İdrar söktürür, enerji verir. Cinsi istekleri kamşılar, sinirleri kuvvetlendirir. Baharat olarak birçok et yemeğinde, dolma harçlarında, çrbalarda, hamur işlerinde, salça ve soslarda tane yada toz olarak kullanılır.

Damar sertliği, yüksek tansiyon, egzama, üremi, bağırsak iltihabı ve romatizmadan şikayet edenler, mümkün olduğu kadar az kullanmalıdır. Midesi rahatsız olanlara dokunur.

Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler...
Yorumunuz kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.