1 Mayıs 2010 Cumartesi

Sivilce problemine kökten çözüm


Ergenlik sivilcelerinden onları sıkarak kurtulamazsınız, bu sadece sivilcelerin suratınızda kalıcı izler bırakmasına sebep olur. Özellikle kaş hizası üzerindeki sivilceleri sıkmak sinirlere zarar verebileceğinden çok tehliklidir.

Birkaç Çözüm yolu (bunlar sadece öneridir, dermetoloğunuza danışmanız tavsiye edilir)

Papatya Suyu Ile

Gerekli Malzemeler: papatya, şahtere otu, badem yağı

Bir avuç papatyayı pırasanın sıkılmış suyuna atıp kaynatın. Sıkarak çıkardığınız papatya posasının içine bir tutam şahtere otu ilave edin ve krem kıvamına gelinceye kadar badem yağı ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız kremi cildinizi temizledikten sonra sivilceli bölgeye sürün.

Nar Kabuğu ve Gül-Suyu İle

Gerekli Malzemeler: nar kabuğu. gül-suyu

Birkaç tane narın kabuklarını biraz sirkenin içine atıp kaynatın. Bu karışıma gül-suyu ilave edin, bu sıvıya batırdığınız temiz bir pamukla temizlenmiş ciltteki sivilceli bölgeye kompres yapın.

Gül yaprağı ile

Gerekli Malzemeler: gül yaprağı. papatya, şahtere otu, badem yağı

Bir avuç gül yaprağı, bir avuç şahtere otu ve bir avuç papatyayı sirkeli suda kaynatın. Sonra süzün ve elde ettiğiniz posaya dövülmüş nar kabuğu ve krem kıvamına gelecek kadar badem yağı katarak iyice yoğurup sivilceli bölgeye sürün.

Şahtere Otu İle
Gerekli Malzemeler: şahtere otu, badem yağı

Bir avuç şahtere otunu kaynar suda yarım saat bekletin. Daha sonra temiz bir tülbentten geçirerek süzün. Elde ettiğiniz sıvıya 10-15 damla badem yağı ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığınız karışıma batırdığınız temiz bir pamukla sivilceli bölgeye kompres yapın
internet haber

1 yorum:

  1. sıkıntılı bir hamilelik dönemi geçiriyorum ve dolayısıyla sivilce istilasıyla karşı karşıyayım. doğal yollardan tedavi için internetten ziyadesiyle araştırma yaptım. denediğim yöntemler pek tatmin edici olmadı. sivilce ile savaşa devam ederken acnemax isimli bir ürün buldum. siparişim 2 gün içinde teslim edildi. 3 gün önce de kullanmaya başladım. sonuçlar iyi görünüyor. daha iyi olacak gibi:)

    YanıtlaSil

Teşekkürler...
Yorumunuz kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.