9 Mayıs 2013 Perşembe

İştah Azaltıcı Şifalı Bitkiler


İştah Azaltıcı Şifalı Bitkiler
İştah Azaltıcı Şifalı Bitkiler

Sağlıklı bir zayıflama yolu için her zaman sağlıklı ve yararlı besinler tüketmek önemlidir. Sağlıklı bir şekilde kilo verdiren, iştahınızı azaltan besinlerin başında tabi ki her zaman şifalı bitkiler gelmektedir. Sizlerde yağ yakımı konusunda başarılı olan, iştahınızı azaltarak daha sağlıklı şekilde kilo vermenizde yardımcı olan şifalı bitkileri tercih ederek başarılı şekilde yoğun kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.
Adaçayı: İştah kesici özelliği bulunan ve günümüzde zayıflamak için her bay – bayanın kullandığı bir bitki çayıdır. İster çay olarak isterseniz de yemeklerinizde baharat türü olarak kullanmanız mümkündür.
Kekik: Metabolizma konusunda hızlandırıcı özelliği bulunmakta olan kekik, sindirim sorunu yaşayan insanların da bu sorununu gidermektedir. Yorgunluk problemlerinizi gidermekte olup ayrıca bağışıklık sisteminizde de güçlendirici özelliği bulunur.
Maydanoz: İster su olarak isterseniz de maydanozu yiyerek maydanoz tüketebilirsiniz. Metabolizma hızlandırıcı özelliği vardır. Ayrıca çay olarak içebilirsiniz. Ödemlerinizde de yararlı etkileri bulunduğu bilinmektedir.
Fesleğen: Eter yağların moral yükseltici ile alakalı olan bir etkisinin bulunduğu bilinen fesleğen ayrıca vücutta ki fazla suların atılmasında da öncü bir bitkidir.
Balık otu: saçlarınızın daha parlak olmasını sağlar. Ayrıca tırnaklarınızın güçlenmesinde de etkilidir. Salata ve meyve içeceklerin içerisinde de yine balık otu bulunur. Vücudunuzun kimyasını hızlandırma da yararlı olmakla beraber zayıflamanız konusunda yardımcı bir şifalı bitkidir.
Biberiye: Vücutta kan dolaşımınızın hızlanmasını sağlarken, sindirimde de düzenleyici etkisi vardır. Ayrıca cildinizin sıkı bir cilt olmasında da yararları bulunur. Günümüzde bünyeyi canlandırıcı etkileriyle de tanınır.
Civanperçemi: Bu şifalı bitki tüketildiğinde tokluk hissi vererek, iştahınızın kesilmesinde de yararlıdır. Ayrıca tazelik veren bir özelliği bulunur ve tatlıya karşı iştahınızın azalmasında da büyük yardımı dokunur.
Tere: Çiğ tüketmenizi önerdiğimiz tereyi, yağ yakımı konusunda hızlandırıcı etkisi sayesinde yararlı bir bitki olmasını kendiniz sağlayabiliyorsunuz. Vitamin barındıran bir bitkidir.
Sinameki: Rezene ve nane bitkileriyle beraber kullanılmasını önerdiğimiz sinameki, vücutta direkt olarak müshil görevinde başarılıdır. Sizlerde kalın bağırsaklarınızda suyun emilmesini istiyorsanız, sinameki kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler...
Yorumunuz kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.