7 Kasım 2013 Perşembe

Karatay : Yumurta ye göbekten kurtul!

Karatay diyeti’yle tanınan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, bu kez de ‘beslenme tuzakları’ hakkındaki iddalı açıklamalarıyla çok konuşulacak. Prof. Dr. Karatay, insanların sağlıklı sanarak bol miktarda sağlıksız yiyecek tükettiğini kaydetti. Yeni kitabı “Karatay Diyeti’yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi’ tanıtımında Anadolu Ajansına konuşan Karatay, “Kalori hesabı ile beslenme yanlıştır. Az yağlı yemek, beslenme tuzaklarından birisidir. Doğada 23 türlü yağ vardır. Bunların hepsi, doğal olduğu sürece insan vücuduna gereklidir. Hangi yağlar zararlıdır? Trans yağ dediğimiz, bozulmuş, doğallığını kaybetmiş yağlar tehlikelidir. Trans yağlar, margarinlerde bulunan yağlardır. Sıvı yağ, katılaştırıldığı anda trans yağ oluşur. Ne kadar trans yağ oluştuğu önemli değildir, zaten ölçülmesinin de imkanı yoktur” dedi.



YAĞI YAKMAYIN
Prof. Dr. Karatay, yağlar yakıldığında trans yağ oluştuğunu, fazla kızgın yağın ve mangalda çok pişirilmiş etin tehlikeli olduğunu belirterek, yağın yakılmaması gerektiğini ifade etti.

PROTEİN GÖBEK ERİTİYOR
Göbeği olan ve karın bölgesinde yağlanma olanlara haşlanmış yumurta yemelerini tavsiye eden Karatay, “İsterseniz on, ister yirmi tane haşlanmış yumurta yiyerek, göbeğinizi eritebilirsiniz” dedi.

BALIKTA KOLESTEROL ÇOK
Bir televizyon kanalına verdiği röportajda da balıktaki kolesterolden bahseden Karatay, “Kırmızı ette kolesterol vardır aman sakın yemeyin diyorlar. Beyaz ette de kolestrol vardır. Balıkta daha çok kolesterol var. Kışın sular soğuduğu zaman balıklar daha çok yağlanır, bu yağlar Omega 3 ve kolesteroldür” dedi. Balıkta yağ yok diye düşünülmemesi gerektiğini söyledi.

BEBEK BİSKÜVİSİ ZARARLI
Kitabında bebe bisküvilerin tümünde aşırı miktarda şeker ve karbonhidrat bulunduğunu belirten Karatay, “İçeriğindeki süt oranı yüzde 1 olarak belirtilmiştir. Ancak bu sütün kaynağı belirtilmemiştir. Süt tozu kullanılmış olma olasılığı da yüksektir. Çeşitli şekerlerle yüklü olan fabrikasyon ürünlerin bir çoğunda, sağlıklı bir bebek için şart olan ‘lif’ miktarı da çok azdır bu bisküvilerde” dedi.

OBEZİTENİN TEMEL NEDENİ
Canan Karatay, yaptığı açıklamada obezite hastalığının temel nedeni düşük kalorideki yağlarla beslenme olduğunu belirtti. Karatay’a göre Beslenmedeki Yanlışlar: 1- Kalori hesabı yapılması 2- Düşük yağlarla beslenilmesi

KALORİ TUZAĞI
Zayıflamak isteyen kişiye 24 saatte bin 500 kalori almasının üstelik 1 saatte yürüyüş verilmesinin büyük yanlış olduğunu söyleyen Karatay, “Bu yüksek kalori almaya alışkın vücut için yetersizdir. Bu vücudu kıtlık moduna geçirir, kendi metabolizmasını yavaşlatır. İşte burası tuzaktır” dedi. Az yağlı yenilip çok hareket edilmesi yönünde verilen mesajları yanlış bulduğunu anlatan Karatay, “Bununla kimse kilo veremez. Ancak halsiz kalır, perişan olursunuz. 3 gün sırt üstü yattıktan sonra gider bütün yiyeceklere, tatlılara saldırırsınız” ifadelerini kullandı.

GİZLİ ŞURUP TEHLİKESİ
Düşük kalorili diyerek yediğimiz yiyeceklerin daha tehlikeli olduğunu söyleyen Karatay, “Az yağlı yiyecekler hazırlanırken, damak tadı artsın diye bunların içine gizli şeker ve gizli şeker şurupları ekliyorlar. Bunlar bütün organizmayı bozuyor. İnsülin belirtisi yükseliyor. İnsülin belirtisi yüksekliği de karaciğer yağlanmasına neden oluyor. Bu da obezite ve şeker hastalığını sebep oluyor” dedi.

ALKALİ YALANI
Açıklamalarında ‘Alkali beslenme’ konusuna değinen Karatay, şöyle konuştu: “Ben alkali beslenmeyi kabul etmiyorum. Doğal olan insan vücudu, böbrekler sağlıklı çalışıyorsa, doğal herşeyi yediğiniz sürece, sizin böbrekleriniz, vücudunuzun asidini de alkalisini de ayarlar. ‘Alkali diyet’ diye bir şey olamaz. Vücuttaki asididesini ve alkaliliğini ancak böbrekler sağlar. Böbrekler, sağlıklı yağ yediğinizde, sağlıklı protein yediğinizde ve bol su içtiğinizde, sağlıklı çalışır. Bunu yapmadıktan sonra, ister alkali, ister asit yiyin. İnsan vücudunda herşey asittir bunu da unutmayın.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler...
Yorumunuz kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.