4 Mayıs 2010 Salı

Bağırsak İfrazatı Ve Nezlesi İçin Şifalı Bitkiler

Bağırsak mukozası bir bakteri saldırısına uğradığında, iltihaplanma ve mukus(sümüksel madde) üretme gibi tepkiler vermeye başlar. Bu hastalığa yakalanan kişi ise, ishal, iştahsızlık, bazen kusma ve yüksek ateş gibi belirtilerle hastalığının farkına varabilir. Aynı nezlede olduğu gibi, bu hastalık da pek uzun sürmez ve genelde 3-4 gün içinde sona erer.
Barsak nezlesi için şifalı bitkiler;
Gereken Şifalı Bitkiler: Katuna, Yosun, Yabani nohut, Menekşe, Gül yağı, Sirke, Bal

Hazırlanış Şekli:* Kavrulmuş katuna tohumuna haşlanmış yosun il; birlikte gül yağı ilave edilir. Elde edilen karışım macuı kıvamına gelinceye kadar yoğrulup, yemek aralan bir çorba kaşığı alınır.
* Yabani nohut bir gün süreyle soğuk suda bekletilir ve aynı su ile pişirilir. Süzülerek elde edilen suyuna üzüm sirkesi karıştırılarak yemek-ten önce bir fincan içilir.
* Menekşe yaprağı kurutularak ufalanır. Hazırlanan toz bal ile tatlandırılarak macun kıvamına getirildikten sonra, yemek arası bir çorba kaşığı yenir.
Armut Yenir.
At kestanesi  Kabuğunun çayı içilir.
Besparmak otu  Çayı içilir.
Hint keneviri (kendir otu)  Çayı ve suyu içilir.
Itır çiçeği  Çayı içilir.
Kahkaha çiçeği  Yenir.
Yoğurt otu (Sünnetlice otu)  Çayı içilir.
Zofa otu  Çayı içilir.
KULLANIM ŞEKLİ : aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir. Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir, Damıtılmıs bitki suyu birer kahve fincanı içilir. 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmıs bitki suyu, bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir.http://dogalsaglik.blogcu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler...
Yorumunuz kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.