26 Şubat 2013 Salı

Keten Tohumunun Faydaları

Keten Tohumunun Faydaları
Keten Tohumunun Faydaları


Yemeklerde en çok tercih edilen besinlerden biri olan keten tohumu, çok faydalı olmakla birlikte pek çok hastalığa da engel oluyor. Keten tohumu öğütülüp, hava geçirmeyen kapaklı bir kavanozda 30 gün boyunca saklanabilir. Aynı zamanda oda sıcaklığında bir yıl tazeliğini muhafaza etmektedir.

Keten tohumunun mide-bağırsak sorunlarına iyi geldiğini söyleyen uzmanlar, keten tohumunun bağırsakları yumuşattığını ve kabızlığı giderdiğini kaydettiler. Kemikleri güçlendirdiği için özellikle menopoz döneminde yararlı olduğunu ifade eden diyetisyenler, keten tohumunun insan sağlığına faydalarını şöyle sıraladılar:

Günde 1 yemek kaşığı keten tohumu tüketilmesinin yeterli olduğunu söyleyen uzmanlar, keten tohumunun nasıl tüketilebileceği hakkında ise şöyle yol gösteriyor:

“Kaynatılarak içilebilir. Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir ve bir kaşık miktarında ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilir. Kavrulmuş olarak tüketildiğinde ise daha lezzetli olur. Keten tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel bir tada kavuşur. Tohum şeklinde tüketilecekse iyice çiğnenmelidir. Keten tohumları sert olduklarından, dikkatli bir çiğnemede bile öğütülemeyebilirler ve bu da yeterince sindirilmeden vücuttan atılmalarına sebep olur. Öğütülmüş keten tohumunun sindirimi çok daha kolaydır. Keten tohumunu öğütmek için, karabiber veya kahve el değirmenleri ya da bu tip tohumları öğütmek için özel olarak üretilmiş elektrikli öğütücüler kullanılabilir. Yeterli miktarda balık tüketmiyorsanız, omega-3 yağ asidi ihtiyacınızı karşılamak için hamur işlerine de keten tohumu ekleyebilirsiniz. Hamile, emziren kadınlar ve küçük çocukların ise keten tohumu kullanmamaları önerilir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler...
Yorumunuz kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.