7 Mayıs 2014 Çarşamba

Alkali Diyeti

Alkali Diyeti
Alkali Diyeti

Alkali diyeti ile sağlıklı, kolay ve hızlı bir şekilde zayıflamanız mümkün. Alkali diyeti ile vücudumuzdaki ph değerinin asit yönünü alkali yönüne çeviriyoruz. Hamur işleri, rafine gıdalar, kızartmalar v.s gibi gıdaları tüketerek, aslında ph dengesinin asit yönüne kaymasına sebep oluyoruz. Normalde bir insanın vücudundaki ortalama php değeri 7,4'tür.


Alkali suyu nasıl hazırlanır?

Sabah uyanınca güne alkali su ile başlayın. İçine biraz bal ve limon ekleyin (Alkali su tarifi : 2 litre suya 1 tatlı kaşığı İngiliz karbonatı (temin edemezseniz normal karbonat koyun) ekleyip karıştırın. Bu alkali suyudur. Bu suyu çay ve yemeklerde kullanabilirsiniz.

Sabah kalktığınızda güne bu su ile başlayın. İçine limon ve biraz bal koyun.(2 lt. suya 1 tatlı kaşığı İngiliz karbonatı (veya normal karbonat) ekledikten sonra karıştırın.). Bu su alkali suyu olmaktadır. Alkali suyunu çay ve yemeklerde kullanabilirsiniz. Bunun dışında bazı alkali besinler tüketilmesi gerekmektedir. Bunlardan bazıları: ısırgan otu, nane, hurma,zencefil, zerdeçal, ıspanak, salatalık, turp.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler...
Yorumunuz kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.